bildet viser Fornøyd gjeng etter seier på Fart

Klare for kvalifiseringsspill!

Det ble en jubeldag for Kongsvinger-jentene på Fart stadion søndag. Hjemmelaget med klare opprykksambisjoner etter fjorårets nedrykk fra 1. divisjon ble etter nummer for små mot våre unge, energiske og spillende jenter. Nå venter kvalifiseringskamper for opprykk til 1. divisjon.

Drømmeåpning

Det tok kun tre minutter før Marie-Claire Sebazungu satte ballen i mål for KIL etter et mønsterangrep. Kaja Rosenlund kommer ned til dødlinjen, og spiller inn til Marie foran mål. Ungjenta fra Gjøvik kaster seg frem og styrer ballen i mål. Fantastisk start på kampen!

– Jeg ble veldig glad. Jeg regnet med at det kom til å bli en tung kamp og da er det deilig å få en tidlig ledelse også fordi vi lå foran på tabellen før kampen, sa Marie til MittKongsvinger etter kampen.

Resten av omgangen kontrollerer KIL godt, og slipper Fart kun til sporadisk uten at det blir noen store målsjanser.

Nerve i kampen

Med et hjemmelag som måtte vinne hadde KIL-jentene et godt grep om kvalifiseringsplassen på tabellen når andre omgang startet.

Trener Rune Skasberg oppsummerer andre omgang slik:

-Vi visste jo at Fart etter hvert måtte risikere mer offensivt, så for oss handlet det om å stå imot i duellspillet. Og det gjorde vi fantastisk bra. Det var kun dødballer vi var bekymret for. Men når det er 1-0 er det jo en nerve i kampen som alle kjente på vil jeg tro. Det var derfor utrolig deilig når Frida setter 2-0 noen minutter før slutt etter et nydelig raid av Tale!

Med 2-0 skulle det jo være game over, men en intensiv avslutning på kampen gjør at sluttresultatet blir 4-1 etter en frisparkperle av Emma Håpnes og en kontant avslutning av Tale Buvarp på overtid.

Etter dommerens sluttsignal var det full jubel på banen og på tribunen, og det tok nærmere en halvtime før jentene fant veien til garderoben.

– Vi eier jo Fart stadion totalt

– Dette er jo helt vilt, og du kan uten tvil si at supporterne er vår 12. mann i dag. Vi eier jo Fart stadion totalt, og det at supporterne kommer i egen buss er bare utrolig. Når de setter opp en supporterbuss for å støtte oss, så må jo vi levere vi også. Dette er bare helt sinnssykt, jublet hun til Glåmdalen etter kampen.

Siste seriekamp onsdag 5. oktober kl. 19:30 i Kongsvingerhallen. Møt opp og gi jentene en skikkelig hyllest før kvalifiseringen starter!