bildet viser Seriemester 2022

Tosifret i serieavslutningen

Det ble festfotball og kalassifre da KIL damer tok imot Lillehammer til serieavslutning i Kongsvingerhallen 5. oktober. Med seier ville hjemmelaget sikre seriemestermesterskapet, og KIL-damene ga seg ikke før det sto elleville 12 – 0 i målprotokollen.

«For en fantastisk fotball de ha vist oss i dag. En herlig opplevelse. En meget overbevisende forestilling», sa de begeistrede kommentatorene under Glåmdalens direkte sending fra kampen.

En eneste langt KIL-angrep

Hele kampen fortonet seg som et eneste langt KIL-angrep. Med høyt press og enorm løpsvilje terroriserte toppscorer Frida Grønhella og lagvenninnene hennes de blåkledte fra Gudrandsdalen gjennom hele kampen, og det kunne lett vært enda flere scoringer til hjemmelaget.

Det sto 6 – 0 til KIL etter første omgang etter scoringer av Victorie Sunde Møller (3 min.), Ingrid Hellerud Ihlebekk (5), Kaja Brendengen Rosenlund (11 og 40) og Frida Stangnes Grønhella (15 og 37).

Tosifret, tosifret

«Tosifret, tosifret», lød det taktfast fra KIL-supporterne da dommeren blåste i gang andre omgang, og hjemmelaget leverte så det holdt. Emma Lien Håpnes (50), Julie Randen Ekre (59), Gina Lein Kjølgård (straffemål 65 og 87), Kaja Brendengen Rosenlund (73) og Nora Svartkjønnli (80) sørget for en ellevill utklassingsseier i sesongens siste seriekamp.

Sesongen er ikke over

Med 49 poeng på 20 kamper og hele 62 plussmål i målforskjell har KIL damer hatt et eventyrlig seriespill som med solid margin har overgått alle forventninger og målsettinger. Men sesongen er enda ikke over for seriemesterne. Nå gjenstår kampene om opprykk til første divisjon. Motstanderne er Odd Grenland og Grei. Den første opprykkskampen går i Kongsvingerhallen onsdag 19. oktober mot Odd Grenland.