Bilde av de fem nykommerne i KIL A-stall 2024

De fem nykommerne

Disse fem nykommerne skal forhåpentligvis skape glede og begeistring på Gjemselund i årene som kommer. Julie Skjelseth, Vilde Aarhus, Frida Ignes Fredriksen, Maria Holtet og Moa Louise Anderssen har allerede funnet seg godt til rette i sin nye klubb, og trives med både lagvenninner og trenerapparatet.

 

-Det er mange hakk opp fra det vi er vant til. Tempoet og intensiteten på treningene er mye høyere. Alle har lyst til å bli bedre, og alle stiller krav og løfter hverandre. Her kommer alle for å trene, ikke for å bli trent. Dette er en veldig god utviklingsarena, sier de fem nykommerne.

 

Det blir seier i åpningskampen

Frida Ignes Fredriksen var så uheldig å ryke korsbåndet kort tid etter overgangen fra Elverum i vinter, og skal etter planen opereres i april. Selv om hun kommer til å være ute hele sesongen, er hun til stede så mye hun kan på både treninger og kamper. Miljøet og samholdet er minst like viktig for henne som det er for de andre lagvenninnene.

Alle de andre nykommerne har fått spilletid i sesongoppkjøringen, og håper å komme på banen også når serien sparkes i gang mot Røa2 21. april.

Julie Skjelseth, Vilde Aarhus, Frida Ignes Fredriksen, Maria Holtet og Moa Louise Anderssen er enige om det meste, men ikke helt om utfallet av åpningskampen.

-Vi vinner 3-1, sier tre av dem.

-Nei, det blir 3-0. I hvert fall hvis du står i mål!

Vi har bedt de fem nykommerne si litt om hvem de er, hvor de kommer fra og hvilke drømmer og mål de har for fotballkarrieren.

 

Bilde av Frida Fredriksson

24: Frida Ignes Fredrikson

– Jeg er 16 år, født 2007, og kommer fra Elverum. Jeg går på NTG, så mesteparten av tiden går til det. Bortsett fra det liker jeg veldig godt å lese, gjør det når jeg har tid eller er ute og reiser. Jeg er og veldig glad i familietid og å være sosial med venner. 

– Jeg er midtstopper, og har spilt for Elverum J17 og damelaget og Kongsvinger A-lag. Jeg har også vært på sone- og kretslag for Indre Østland. Jeg har vunnet Norway cup b-sluttspill to ganger og Bakers cup med kretslaget.

-Ambisjonen er bli så god som overhodet mulig. Drømmen min et å leve av fotball. Dette er jo veldig langsiktig, så målet nå er å spille godt i andre divisjon når jeg er tilbake i 2025 og så jobbe meg oppover til jeg er ferdig på NTG.

 

Bilde av Vilde Aarhus

30: Vilde Aarhus

-Jeg er 16 år, fyller 17 i sommer, og kommer fra Fenstad i Nes kommune. Jeg jobber og trener på treningssenter.

-Jeg spiller kant og spiss, men liker meg best som kant. Jeg har tidligere spilt for Fenstad, R&Å, Fuvo og Bjerke før jeg kom til KIL i november 2023. Jeg har spilt på kretslag før, men valgte selv å ikke være med lenger. 

-Jeg ønsker å nå så langt som mulig med fotballen. Planen er å spille i toppserien med Vålerenga. 

 

Bilde av Julie Skjelseth

37: Julie Skjelseth

-Jeg er 16 år gammel og kommer fra Ridabu, Hamar. Jeg går på NTG, så mye tid tilbringes på skolen. Jeg bor også på hybel, i et kollektiv sammen med fire andre KIL-spillere, som også går på NTG. Jeg er en sosial jente, og liker å være med både venner og lagvenninner.

-Jeg er en kantspiller, som kan spille både på høyre- og venstresiden. Jeg har spilt for Ridabu, Ottestad og nå Kongsvinger. Jeg har også vært på både sonelag og kretslag. Jeg har ambisjoner om å bli så god som mulig. Den store drømmen er å spille for Barcelona og det norske A-landslaget.

 

Bilde av Moa Louise Anderssen

1: Moa Louise Anderssen

-Jeg er 17 år, snart 18, og kommer i fra Kongsvinger. Jeg er keeper, og karrieren min har foregått i KIL hele veien. Jeg har jobbet meg opp til A-laget og har vært innom både sonelag og kretslag på veien. Målet mitt er å spille i Toppserien, men drømmen vil være å representere Norge, og spille for Barcelona.

-Mye av tiden går til fotball og trening, men ellers henger jeg mye med venner.

 

Bilde av Maria Holtet

36: Maria Holtet

-Jeg er 14 år og kommer fra Kongsvinger. Jeg har spilt i Kongsvinger helt siden jeg begynte med fotball, men med forskjellige lag og alderstrinn innad i klubben. Nå spiller jeg fast for damelaget. Klubben har hjulpet meg så jeg har nådd kretslaget og til og med Equinor Talentleir. På banen spiller jeg back eller midtbane, noe jeg trives veldig godt med.

-Fotball betyr veldig mye for meg. Da jeg var yngre, var det å spille på damelaget et stort mål. God trening og veiledning har hjulpet meg mye med å nå det målet. Det å spille en landskamp er noe jeg jobber mot nå. I fremtiden ønsker jeg å spille på toppnivå i Norge og kanskje til og med utlandet.

-Fotballen tar opp mye av fritiden min. I tillegg har jeg lange skoledager ettersom jeg går på NTGU. Jeg har derfor trening på skolen hver dag og liker jeg å slappe av med en god serie eller film når jeg først har litt fritid.