Emma Lien Håpnes i action på fotballbanen

Dronningen har abdisert

Ingen har betydd mer for kvinnefotballen i Kongsvinger de siste årene enn Emma Lien Håpnes. Helt siden hun kom tilbake til moderklubben for fire sesonger siden, har hun vært selvskreven kaptein og ubestridt leder for det unge og talentfulle KIL Kvinner både på og utenfor banen. Derfor fikk både lagvenninner og støtteapparat en tåre i øyekroken da hun kunngjorde at hun ga seg etter hjemmekampen mot Sogndal i begynnelsen av oktober 2024. En lysende fotballkarriere er over. Dronningen har abdisert.

-Vi har visst lenge at hun har telt på knappene, men vi hadde håpet i det lengste at hun hadde latt seg overtale enda en gang til å ta et år til. Men sånn er det, det er en tid for alt, også for fotballspillere. Emma har vært en bærebjelke i laget både på og utenfor banen disse årene, og jeg er veldig takknemlig for alt hun har bidratt med. Et langt liv i fotballen har lært meg at ingen er uerstattelige på banen, men Emma har satt store spor etter seg i laget og i klubben både som spiller og som menneske, sier Rune Skasberg, som har vært trener for Emma Lien Håpnes og laget hennes de tre siste sesongene.

Bilde av Emma og Hannah
Emma er en populær person blant yngre jenter i KIL. Her etter hennes siste kamp for KIL mot Sogndal som endte med seier.

Når Emma ikke er der, er det noe som mangler

Tale Buvarp vikarierte som lagkaptein da Emma Lien Håpnes var ute med skade i hele vårsesongen. Hun mener Lien Håpnes har hatt veldig mye å si for tryggheten i laget.

-Vi har spilt sammen i flere år, og Emma har alltid bidratt med sin erfaring og spillforståelse. Hun er så god med ballen i beina, og tør å roe oss ned hvis vi stresser. Dessuten har hun vært en veldig viktig støttespiller på siden. Hun har alltid noe positivt å si hvis det er noen som trenger det.

Hannah Moen Skasberg var en av de som var synlig preget da Emma Lien Håpnes takket for seg etter Sogndalkampen i høst.

-Emma var en av de som ga meg trygghet da jeg kom til KIL for tre år siden. Hun er veldig flink til å ta seg av oss yngre. Jeg var den eneste i gruppa fra Grue, og alt var nytt og spennende og skummelt. Emma ble nesten som en reservemamma for oss unge, sier Hannah Moen Skasberg.

-På banen er hun en av de som skaper trygghet i laget. Vi vet at Emma tar seg av det som skjer bak på banen, så da kan vi andre slippe oss mer løs offensivt.

Ingrid Hellerud Ihlebekk er den på årets lag som har spilt lengst sammen med Emma Lien Håpnes. Hun kom til KIL før 2020-sesongen, og var en av de som kunne feire seriemesterskapet for tre år siden.

-Det var helt euforisk. Noe av det største jeg opplevde sammen med Emma. Vi har alltid hatt unge spillere på laget så lenge jeg har vært her, og Emma er veldig flink til å påvirke spillerne rundt seg. Hun er så trygg og så solid og har så mye erfaring å bidra med. Det smitter over på oss andre. Og hun er en av de som er like viktig i garderoben som på banen. Hvis noen henger litt med hodet, er hun en trygg person å gå til. Når Emma ikke er der, er det noe som mangler.

 

bildet viser Fremming foran biler som var utstilt på kronekampen for KIL Fotball
Sponsor og KIL-mann, Lars Erik Fremming, skryter av Emma.

En fantastisk ambassadør

Kongsvinger Bilsenter har vært personlig sponsor for Emma Lien Håpnes i flere år.

-Så vidt jeg husker begynte vi å sponse Emma da hun fikk lappen. Hun har vært en fantastisk ambassadør, ikke bare for oss, men for byen, laget og kvinnefotballen generelt. Emma passer helt perfekt inn i vår profil. Hun er en god fotballspiller som går foran og tar ansvar for laget og medspillerne sine, hun er en flott rollemodell for alle unge og lovende spillere, og, ikke minst, hun er en lokal jente som bryr seg om byen hun kommer fra, sier bilsenterleder Lars Erik Fremming.

-Det er synd at vi ikke får se Emma mer på fotballbanen, men jeg håper og tror at vi fortsatt vil få se henne både på Gjemselund, her på bilsenteret og alle andre steder der det skjer positive ting i Kongsvinger.

Previous slide
Next slide