Pilotklubb i nytt prosjekt

KIL Fotball er en av fire klubber i et nytt prosjekt som skal friste flere barn og unge til fotballen og få unge fotballspillere til å bli enda lenger i idretten. Prosjektet er i regi av Indre Østland Fotballkrets og har økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark. 

-Dette er noe vi har vært opptatt av lenge. Ganske ferske tall viser at ungdom i stadig økende grad velger bort organisert idrett til fordel for data, skjermtid og andre ting. Det prøver vi å gjøre noe med, og da vi fikk vite om dette prosjektet, brukte vi ikke lang tid på å få av gårde en søknad, sier daglig leder Morten Aasvangen i KIL Fotball.

 

Fotball er et kraftig verktøy

Det er Indre Østland Fotballkrets som administrerer prosjektet, som har fått det treffende navnet «Fotball for alle!». Ifølge daglig leder Janicke Gonstad er bakgrunnen at kretsen har hatt en jevn nedgang i antallet lag og spillere siden 2019, en utvikling som ble ytterligere forsterket av pandemien.

-Vi jobber nå intensivt med å øke rekrutteringen og hindre frafall blant barn og unge,

spesielt i aldersgruppen 13–19 år. Målet er at flere skal spille lenger og beholde fotballen som fritidsaktivitet og en viktig del av hverdagen sin. Fotballen er et kraftig verktøy, og vi ønsker å bruke dette for å inkludere og integrere barn og unge i samfunnet. Vi vil styrke aktivitetene som gir glede, samhold, gode holdninger og bedre helse, sier Janicke Gonstad.

-Fotball for alle skal støtte barn og unge som står i fare for å slutte med fotballen på grunn av ulike barrierer eller mangel på støtte. Målet er å bedre kommunikasjonen og samarbeidet mellom klubb, skole, hjem og kommune.

 

Søker etter aktivitetsutvikler

I tillegg til KIL Fotball, har fotballkretsen valgt Elverum, HamKam og Storhamer til pilotklubber i prosjektet, som i første omgang har en tidshorisont på fire år.

-Dette er fire kvalitetsklubber, som alle er lokomotiver i sine områder i kretsen, sier Gonstad, som håper at prosjektet vil bidra til å styrke oppvekstvilkårene i nærmiljøet til pilotklubbene.

Morten Aasvangen forteller at KIL Fotball så snart som mulig vil ansette en egen aktivitetsutvikler til pilotprosjektet og at det vil bli oppnevnt en egen ressursgruppe for å bidra til prosjektet de nærmeste årene.

-Vi kommer til å lyse ut stillingen ganske snart, og denne gang er det ikke det fotballfaglige som er det viktigste. Vi ønsker oss en person med gode kontaktskapende og mellommenneskelige egenskaper som kan bidra til at vi rekrutterer flere barn og unge og at vi kan beholde dem lenger i fotballen.