Bilde av Kristine Skjæret, Solveig Fosseid og Fanny Bruserud

Tre nokså ferske nykommere

De er alle nokså ferske på laget, men har allerede rukket å bidra med solid stopperspill, nettkjenning og ikke minst smittende entusiasme og spilleglede. Kristine Skjæret, Solveig Fosseid og Fanny Bruserud stortrives i KIL, og er brennsikre på at laget får mye å juble for utover høsten.

 

-Vi går for full pott. En vet aldri hva slags mannskap andrelagene stiller med, og vi har igjen både Røa og Vålerenga, men hvis vi fortsetter med den utviklingen vi har hatt i de siste kampene, så har vi skikkelig trua, sier Kristine Skjæret, og de to andre nikker samtykkende.

-Og mot Porsanger på lørdag skal vi i alle falle holde nullen, så får Fanny og de andre sørge for noen scoringer!

 

Skikkelig fin kampstemning

Mens Solveig Fosseid debuterte på stopperplass allerede i sesongåpningen, kom de to andre til klubben i sommer. Fanny Bruserud fikk et innhopp i kronekampen mot Frigg i juni, og Kristine Skjæret debuterte med et brak i 5-0-seieren over Bjørnevatn 10. august. Hun har spilt venstre midtstopper i samtlige 90 minutter i alle de fem serierundene siden den gang, og indreløper Fanny Bruserød gjorde seg for alvor kjent for publikum på Gjemselund da hun satte inn den avgjørende 3-2-scoringen i siste hjemmekamp mot Sarpsborg 08.

-Det er en skikkelig fin kampstemning her i Kongsvinger, og det er moro med god stemning på tribunen. Men vi skulle gjerne hatt flere som kom for å se oss spille fotball!

Bilde av Kristine Skjæret, Solveig Fosseid og Fanny Bruserud
Solveig (bak), Kristine (foran til venstre) og Fanny er svørt fornøyde med tilværelsen på KILs A-lag.

Trives i klubben

Alle de tre nykommerne er fulle av godord om både klubben og lagvenninnene.

-Vi har et veldig godt miljø, og det er et sterkt samhold i laget. Jeg har ikke vært her så lenge som de andre, men jeg har blitt tatt veldig godt imot fra dag en, sier Kristine Skjæret, som har spilt for Elverum til hun meldte overgang til KIL i sommer, og som kjente stopperkollega Aurora Ellingsen godt fra før. De spilte nemlig sammen i noen år for Elverum.

Også Solveig Fosseid har spilt sammen med toneangivende KIL-spillere tidligere. Flisajenta meldte nemlig overgang til Grue for noen år siden, og fulgte lagvenninne Hannah Moen Skasberg til Kongsvinger for tre sesonger siden.

-Det er ikke bare det at vi spiller god fotball, men vi blir stadig sterkere mentalt også. Det er et skikkelig fint driv i laget nå, og vi er flinke til å heie på hverandre, sier Fanny Bruserud, som har Ull/Kisa som sin moderklubb.

-Det er ikke bare de 90 minuttene som kampene varer og de spillerne som er på banen som er viktige. Alle spillerne i troppen og alle i støtteapparatet har like stor betydning!