Bilde fra kampen KIL - Sarpsborg

Meget fortjent seier mot Sarpsborg 08

De måtte spille 50 minutter med en kvinne mindre på banen, men kunne likevel dra i land en meget fortjent 3-2-seier da KIL Kvinner tok imot Sarpsborg 08 på Gjemselund en sommerlig lørdag 7. september. De rødkledte leverte en kjempekamp og seieren kunne lett vært enda større.

-For en innsats! Om det ikke var årsbeste av oss, så var det i alle fall årsbeste med en spiller mindre. Vi får to baller mot oss etter utvisningen, men så klarer vi likevel å komme tilbake. Det synes jeg det står respekt av, smilte en sliten, men fornøyd kaptein Emma Lien Håpnes etter kampen.

Rødt kort rett før pause

Gjestene fra Sarpsborg har hatt en forrykende høstsesong med storseire over både Grei og Frigg, men denne varme lørdagen var det Kongsvingers beste kvinner som kunne juble over en svært fortjent seier.  Det var heroisk innsats gjennom hele kampen, og i lange perioder var KIL Kvinner det klart beste laget på banen.

Det første kvarteret var temmelig jevnspilt, men hjemmelaget tok gradvis mer og mer over banespillet. Det var derfor fortjent da venstreback og landslagsaktuelle Maria Holtet satte inn kampens første mål med et velplassert skudd fra like utenfor 16-meteren.

Etter scoringen fortsatte hjemmelaget storspillet, og det var lenge mellom hver gang gjestene fra Østfold var over midtstreken. Fem minutter før pause kom imidlertid Sarpsborg08 på en farlig kontring, som endte med at Aurora Skjelbreid Ellingsen fikk direkte rødt kort. KIL Kvinner kunne likevel gå til pause med en fortjent ettmålsledelse.

Tre velfortjente poeng

De første minuttene etter side bytte var det lite som tydet på at gjestene hadde en spiller mer på banen. Et offensivt hjemmelag fortsatte å presse høyt, og fem minutter ut i omgangen løp høyreback Tale Buvarp fra østfoldingenes forsvar, og fra skrått til venstre for keeper plasserte hun ballen sikkert i mål.

Etter 60 minutter foretok Sarpsborg08 et trippelbytte, og overtok mer av banespillet. Få minutter senere kunne gjestene notere seg for sin første redusering.

Etter scoringen gikk hjemmelaget rett i angrep og i en femminutters periode skapte laget flere store sjanser, som både kunne og burde gitt nettkjenning. Det var likevel gjestene som klarte å krangle ballen i mål etter 72 minutter.

De fleste regnet med at det skulle handle om å berge ett poeng de siste minuttene av kampen, men Fanny Bruserød Rønnemyr ville det annerledes. Bare minuttet etter utligningen ekspederte hun et langt innkast rett i mål. 3-2.

Sarpsborg08 presset på de siste minuttene av kampen, men hjemmelaget sto imot, og kunne juble for tre etterlengtede og velfortjente poeng.