Bilde fra kampen KIL - Grei Foto: Pål Erik Berntsen

Poengdeling hjemme mot Grei

De fikk en tidlig scoring imot, og ble snytt for et soleklart rødt kort, men hjemmelaget hevet seg mesterlig og fikk med seg et meget fortjent poeng da KIL Kvinner tok imot opprykksjagende Grei på Gjemselund søndag 25. august.

 

-Vi skulle selvsagt veldig gjerne hatt alle tre poengene, og vi var ganske nære også. Men alt i alt synes jeg vi gjør en god kamp mot et godt, spillende lag. Det var ganske høy temperatur ute på banen til tider, men ikke mer enn det skal være i en kamp som er viktig for begge lag, sa en ganske fornøyd lagkaptein Emma Lien Håpnes rett etter kampslutt.

 

Opprykksfavoritten fra Oslo trengte seier for å holde følge med tabelleder HamKam, og åpnet kampen med et skyhøyt press og forrykende tempo. Allerede etter syv minutter måtte en ellers meget god målvakt Moa Louise Andersen plukke ballen ut av KIL-buret. De første 10 minuttene var det lite som tydet på at dette skulle bli en jevnspilt kamp. Men hjemmelaget hevet seg mesterlig, og spesielt i en 20-minutters periode av første omgang var KIL Kvinner det førende laget. Særlig venstrekanten med Ingrid Ihlebekk og Hannah Moen Skasberg kombinerte fint og spilte seg til flere gode sjanser, og det var bare dommeren som ikke fikk med seg et soleklart rødt kort da Ingrid Ihlebekk ble dratt ned 10 centimeter utenfor 16-meteren alene med keeper.

 

-Dommeren kom og beklaget til oss i pausen, og sa at spilleren skulle vært utvist. Dommeren skyldte på at hun ikke så hvem som begikk forseelsen. Det er i alle fall liten tvil om at det hadde vært en stor fordel å spille mesteparten av kampen med en spiller mer, sa trener Rune Skasberg etter kampen.

 

KIL Kvinner lot seg ikke stoppe av merkelige dommeravgjørelser, og fortsatte å skape store rom og sjanser. Det var derfor meget fortjent da Amalie Garsjø Brunes sørget for utligning etter 25 minutter med en iskald avslutning fra 16-meteren.

 

Tidvis amper stemning

Det sto mye på spill for begge lag, og andre omgang ble preget av tette dueller, høyt press og tidvis amper stemning både på banen og utenfor. Omgangens største sjanse var det Fanny Rønnemyr som sørget for da hun lobbet ballen over keeper men like utenfor mål drøye 10 minutter før kampslutt.

 

Det ble ikke flere scoringer og dermed ett viktig poeng til hvert av lagene denne siste søndagen i august.

Kampfakta 

KIL Kvinner – Grei 1-1 (1-1)
Gjemselund, 100 tilskuere

0-1, 7min: Caroline Stokke Fidje
1-1, 25min: Amalie Garsjø Brunes

 

Klikk her for tabell.