Bilde fra kampen Røa - KIL

Endelig uttelling

Røa hadde muligheten til å sende Kongsvinger ned på nedrykksplass søndag ettermiddag. Etter en intens start med tidlig ledelse til vertene, kjempet gjestene seg tilbake i kampen og utlignet fortjent før pause. Med dominans etter hvilen og avgjørende scoringer fra Kristine Skrutvold Skjæret, Hannah Moen Skasberg og Amalie Brunes sikret KIL en viktig seier på Røa kunstgress.

Forutsetningene var klare før søndagens oppgjør på Røa kunstgress. Med hjemmeseier ville Røa bytte plass med KIL på tabellen og sende KIL på nedrykksplass.

Vertene best i gang

Vertene kommer best i gang på Oslo vest. De er aggressive i duellspillet og har initiativet i kampen. Gjestene i helsort for anledningen står godt imot i forsvar og selv om det er intenst på banen skapes det ingen målsjanser.

Litt ut av ingenting seiler et innlegg rett i mål, og Røa har fått sin drømmestart. Gjestene fra Kongsvinger spiser seg gradvis mer og mer inn i kampen, og sist del av omgangen er det KIL som dominerer banespillet og skaper målsjanser. I en god periode scorer Amalie Brunes på corner fra Hannah Moen Skasberg. Fortjent 1-1 som også var pauseresultatet.

Før utlikningen hadde Emma Lien Håpnes et skudd i tverrliggeren, og Ingrid Hellerud Ihlebekk avleverte et kjempeskudd som vertenes gode keeper fikk dyttet på mesterlig vis til hjørnespark.

KIL-dominans etter pause

Andre omgang starter også forrykende. KIL fortsetter der de slapp før pause, og Kristine Skrutvold Skjæret headet vakkert inn 2-1 på et frispark fra Emma Lien Håpnes.

En god Aurora Ellingsen spilte noen minutter senere igjennom Hannah Moen Skasberg i et etablert angrep, og alene med keeper scoret Gruejenta. 3-1!

Selv om gjestene hadde flere store målsjanser ble det ikke flere scoringer før Amalie Brunes satte inn nok en scoring etter corner i det 87. spilleminutt. Denne gangen var Emma Lien Håpnes servitør fra cornermerket.

En redusering på overtid for Røa brydde ingen i KIL-leiren seg om, og når dommeren blåste av kampen kunne de slippe jubelen løs. En meget imponerende og fortjent seier mot et godt Røa-lag for dagen.