Bilde av Emma Lien Håpnes

Brakseier i høstpremieren

Det var målløst til pause, men etter hvilen våknet hjemmelaget for alvor da KIL Kvinner tok imot Bjørnevatn til den første kampen i høstsesongen lørdag 10. august. Et ekte hattrick av Ingrid Ihlebekk og to lekre scoringer av Hannah Moen Skasberg sørget for en fortjent seier 5-0 til KIL Kvinner.

-Endelig fikk vi betalt, sa trener Rune Skasberg rett etter kampen.

-Vi har spilt flere gode kamper tidligere i sesongen også, men uten å få betalt for innsatsen. Det gjør vi heldigvis i dag. Vi var flere hakk bedre enn Bjørnevatn, og jeg synes resultatet gir et riktig bilde av kampen. Vi har trent mye på å forsvare egen boks, og det klarte vi bra i dag. Den nye midtstopperen vår, Kristine Skjæret gjør en god debut, og endelig var kapteinen vår spilleklar igjen. Kampen i dag viste hvor viktig Emma Lien Håpnes er for laget. Hun spiller de andre jentene gode, og roen og tryggheten hun viser forplanter seg i laget.

Scoringsshow i andre omgang

Selv om første omgang var målløs, var den både fartsfylt og innholdsrik. Spesielt i en femminutters periode midtveis i omgangen skapte de rødkledte en rekke sjanser som både kunne og burde gitt nettkjenning. Men selv om scoringene uteble de første 45 minuttene, var KIL det klart beste laget.

Det tok bare fire minutter etter hvilen før det var klart for scoringsshow fra Ingrid Ihlebekk. Først en klassescoring der hun spilte seg inn fra venstrekanten og avsluttet med en markkryper fra langt hold som gikk inn helt nede ved stolperoten til høyre for keeper. Få minutter senere handset en Bjørnevatnspiller etter en corner, og Ingrid Ihlebekk satte straffesparket sikkert i mål. Den tredje Ihlebekk-scoringen kom fra kort hold i det 65. minutt etter sikkert og godt pasningsspill inne i motstanderens boks. Tremålsscoreren kunne ikke huske når hun sist scoret hattrick.

-Nei, det må være veldig, veldig lenge siden. Jeg hørte bare alle rope skyt, så da tenkte jeg at jeg fikk prøve. Det var sykt deilig å se den ballen i mål. Jeg hadde bestemt meg før kampen at i dag skulle jeg ha målpoeng, og så fikk jeg tre scoringer. Kjempedeilig!

Klink fortjent

KIL Kvinner holdt i lange perioder lekestue med gjestene fra Finnmark, og en av de som ville være med på scoringsshovet var Hannah Moen Skasberg. Indreløperen var en konstant trussel mot forsvaret til Bjørnevatn, og hjørnesparkene hennes var både mange og gode. Etter 71 minutter gikk et av dem rett i mål. Tre minutter senere lobbet hun ballen nydelig over keeper etter et millimeterpresist innlegg fra høyrekant Tale Buvarp. 5-0 til KIL Kvinner.

-Klink fortjent, sa KIL-legende og kampsponsor Lars Erik Fremming (Kongsvinger Bilsenter AS), som koste seg på tribunen denne lørdagskvelden.

-Det lugget litt på den siste tredelen av banen, spesielt i første omgang, men alt i alt var det en fullt fortjent seier, sa bilsentersjefen, som syntes det var spesielt hyggelig å se Emma Lien Håpnes tilbake på banen.

-Vi er jo personlig sponsor for Emma, og da er gøy å se henne spille, smilte Fremming.

-Hun bidrar med ro, kløkt og erfaring, og så er hun jo en god fotballspiller, og det er jo ingen ulempe det heller.